26 Aralık 2007 Çarşamba

Operasyon Görüntüleri - Pars NarkoTeror

Genelkurmay harekattan YENİ GÖRÜNTÜLER de yayınladı. İşte F-16 kamerasından o anlar;

Genelkurmay Kuzey Irak'a düzenlediği hava harekatının SON GÖRÜNTÜLERİNİ yayınladı.

İŞTE VURULAN HEDEFLER:

Daha Fazlası İçin >>>

Operasyon Bilancosu - Pars NarkoTeror

TSK açıklama yaptı: 200 hedef vuruldu. Genelkurmay öldürülen terörist sayısını da ilk kez açıkladı;
TSK basın açıklamasıyla sadece teröristlerin kullandığı tesislerden oluşan toplam 33 adet hedef grubunun savaş uçakları ve karada konuşlu ateş destek unsurlarımız tarafından ateş altına alındığını bildirdi.

TSK'nın açıklaması şöyle:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin, PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne karşı, 16 ve 22 Aralık 2007 tarihlerinde, Irak'ın kuzeyinde ve Kandil Dağı bölgesinde icra ettiği harekatın hasar ve zayiat tespiti ile ilgili değerlendirmeler devam etmektedir.

200 HEDEF VURULDU

16 Aralık 2007 tarihinde icra edilen harekat esnasında, Irak'ın kuzeyinde Metina, Zap, Avaşin ve Hakurk bölgelerinde 22, Kandil Dağı bölgesinde 11 olmak üzere; her birinin içinde pek çok tali hedef bulunan, ayrıntılı bir analiz sonucu tespit edilmiş, defalarca doğrulanmış ve sadece teröristlerin kullandığı tesislerden oluşan toplam 33 adet hedef grubu (200'den fazla münferit hedef) savaş uçaklarımız ve karada konuşlu ateş destek unsurlarımız tarafından ateş altına alınmıştır.

TÜM HEDEFLER İSABET ALDI

En gelişmiş hedef tespit ve atış kontrol sistemlerinin kullanıldığı hava harekatında, ateş altına alınan tüm hedefler tam isabetle vurulmuştur.

KOMUTA, MUHABERE VE EĞİTİM TESİSLERİ BOMBALANDI

Bu kapsamda; PKK terör örgütünce kullanılan 3 adet komuta, 2 adet muhabere, 2 adet eğitim ve 9 adet lojistik tesisi ile 182 adet muhtelif sığınak/barınak, 10 adet uçaksavar mevzii (mürettebatı ile birlikte) ve 14 adet silah/mühimmat deposu tahrip edilmiştir. Söz konusu tesislerde bulunan çok miktarda silah, mühimmat ve malzeme tamamen kullanılamaz hale getirilmiştir.

150-175 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Terörist kayıpları konusundaki çalışmalar devam etmekle birlikte; ilk belirlemelere göre, açıkta veya korunaksız yapılarda bulunan 150-175 teröristin etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır. Bu rakamlara hava harekatı sonucunda çöken sığınak ve mağaralarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı dahil değildir. Ayrıca, çok sayıda yaralı teröristin, Irak'ın kuzeyinde yer alan Erbil, Raniyah, Kaladiza ve Choman'daki hastanelere götürüldüğü tespit edilmiştir.

BARINAKLAR DA VURULDU

22 Aralık 2007 tarihinde uçaklarımız ve ateş destek vasıtalarımız tarafından icra edilen harekatta ise, Zap bölgesinde bulunan PKK terör örgütüne ait barınaklar ve uçaksavar mevzileri vurulmuştur.

Harekata katılan uçaklar tarafından çekilip basın mensuplarına dağıtılan filmlerde, hedeflerin ne kadar özenle seçildiği ve büyük bir doğrulukla vurulduğu açıkça görülmektedir. Hava fotoğrafları ise hedeflerin vurulmadan önceki ve sonraki durumlarını göstererek, hava harekatının hedefler üzerindeki etkisini analiz etme imkanı sağlamaktadır.

TEK BİR SİVİL BİLE ÖLMEDİ

Öte yandan, 24 Aralık 2007 tarihinde Irak'ın kuzeyi ve merkezi hükümeti temsilen yapılan basın toplantısında, bir yetkilinin ağzından verilen "hava harekatında bir çok sivilin hayatını kaybettiği" şeklindeki beyanat tamamen gerçek dışıdır. İnsanlığın ortak düşmanı terörü cesaretlendirecek bu tür asılsız iddiaların, sadece sahiplerine zarar vereceği açıktır.

Türk Silahlı Kuvvetleri, kendisine verilen yetki çerçevesinde operasyonlarına kararlılıkla devam edecektir. "

Daha Fazlası İçin >>>