19 Aralık 2007 Çarşamba

Pars Narkoterör Dizisinin Çekimleri Başladı.

Yapımcılığını Osman Sınav'ın üstlendiği ve başrollerini İbrahim Çelikkol ile Seda Bakan'ın paylaştığı 'Pars Narkoterör' dizisinin çekimleri Akdamar Adası'nda başladı.
Yönetmenliğini Metin Günay'ın yaptığı 'Pars Narkoterör' isimli dizinin ilk 3 bölümünün Van'da bulunan çeşitli tarihi yerlerde çekileceği bildirildi. Atilla Olgaç'ın da yer aldığı ekip, Van'daki çekimlerin ardından diziye İstanbul'da devam edecek.

Diziyle ilgili açıklamalarda bulunun başrol oyuncuları Seda Bakan ve İbrahim Çelikkol, çok iddialı bir yapımın içinde bulunduklarını söyledi. İstanbul Narkotik Başkomiseri Şamil Baturay karakterini canlandıracağını belirten Çelikkol, "Şamil Baturay bir Çerkez çocuğudur ve Kürt kızı Zülüf karakterini canlandıran Seda Bakan'a aşık olur. Zülüf ile nişanlanan ve ailesini tanımak için onun memleketine giden Şamil kendisini uyuşturucu baronlarının arasında bulur" diyerek dizinin konusuyla ilgili bilgi verdi. Dizi hakkında başka bilgisinin olmadığını ifade eden Çelikkol, "Benim tek bildiğim çok uzun süreli bir dizi film olacak" şeklinde konuştu.

Çekimlerine Akdamar Adası'ndan sonra Gürpınar'da bulunan Hoşap Kalesi'nde devam edilecek olan dizide olaylar şöyle gelişiyor:

İstanbul Narkotik Başkomiseri Şamil Baturay, katıldığı rutin bir operasyonda Türkiye'de kurulan yeni bir uyuşturucu şebekesine ait delillere rastlar. Narkotik'te birlikte çalıştığı nişanlısı Zülüf ile birlikte Van'a aile ziyaretine gittiğinde kendisini uyuşturucu baronlarının tam ortasında bulur.

Çerkez oğlu Şamil ile Kürt kızı Zülüf'ün aşkı, Şamil'in ağabeyinin uyuşturucuyla ilgili bir operasyonda şehit edilmesiyle daha da imkansız bir hal alır. Ağabeyinin kaybıyla hayata küsen Şamil, elde ettiği bazı ipuçlarıyla tekrar harekete geçer ve intikam için uyuşturucu baronlarının peşine düşer. Afganistan'dan İran'a, Van'dan Berlin'e kadar uzanan yeni bir uyuşturucu hattının kurulmak üzere olduğunu keşfeden Şamil, zorlu bir mücadeleye girişir.

Bu toz hattının terör örgütleriyle bağı olduğunu ve uyuşturucudan kazanılan paranın terörü finanse ettiğini anlayan Şamil'in verdiği mücadele, kişisel bir gayret olmaktan da çıkarak vatan için verilen bir mücadeleye dönüşür. Bu savaşın kazanılmasını sağlayacak en önemli ipuçları ise Şamil'in aşkı Zülüf'te gizlidir.


KAYNAK: İHA

Daha Fazlası İçin >>>

Pars NarkoTerör :PKK’ya ağır kayıplar verdirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü PKK hedeflerine yönelik operasyonlarda PKK’ya ağır kayıplar verdirildiğini açıkladı. Türk askerlerinin Kuzey Irak’a karadan operasyon düzenlediğine ilişkin haberler doğrulandı
ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, sınırı geçmeye çalışan PKK’lı gruba yönelik küçük çaplı kara harekatında, teröristlere ağır darbe vurulduğu bildirildi.

16 Aralık’ta, Irak’ın kuzeyi ve Kandil Dağı bölgesine yapılan hava harekatıyla ilgili olarak yapılan açıklamada hava harekatının sonuçları hakkında değerlendirmelerin sürdüğü belirtildi.

Bu aşamada ne kadar teröristin sayısal olarak etkisiz hale getirildiğinin ifade edilmesinin mümkün olmadığı belirtilerek şöyle denildi:

“Hava harekatıyla PKK’lıların barındığı bir çok tesis vurulduğundan, söz konusu tesislerde bulunan teröristlerden etkisiz hale getirilen miktarlar tam olarak bilinmemektedir. Gerçek olan bir şey, PKK terör örgütünün gerek altyapı gerekse insan kaynağı açısından çok ağır kayıplar verdiğidir. Operasyon hakkında kesin değerlendirme sonuçları bilahare kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bu bakımdan, bilgi ve belgeye dayanmayan, ayrıca Genelkurmay Başkanlığı’nca teyit edilmeyen haberlere itibar edilmemesi önem arz etmektedir.”

Hava harekatının çok hassas olarak planlandığı ve dikkatle icra edildiği vurgulanan açıklamada, “Harekatta kullanılan hedef listelerine sadece terör örgütünce kullanılan tesisler dahil edilmiş; hiçbir şekilde sivil yerleşim birimleri hedef alınmamıştır. Buna rağmen, harekatı müteakip Irak’ın kuzeyinden kaynaklanan haberlerde “10 köy bombalandı, bir kadın öldü, “Türkler hastaneleri, köprüleri, köyleri tahrip etti”, “Türkiye, tampon bölge yaratıyor” gibi dünya kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir kampanya başlatılmıştır. Bu tür haberler bir paniğin sonucu olup; Irak’ın kuzeyinde ve merkezi Irak hükümetinde etkili olan bazı odakların PKK’ya verdikleri desteğin açık bir göstergesidir” denildi.

Bu tür haberlerin kesinlikle gerçek dışı olduğu vurgulanan Genelkurmay açıklamasında, Meskun köylerin bombalanması halinde bir değil yüzlerce sivilin hayatını kaybedeceğinin aşikar olduğu, Irak’ın kuzeyinde yaşayan halka olan sevgi ve yakınlığını geçmişte göstermiş olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne böyle bir iftira atılması, tamamen PKK terör örgütüne hizmet etme anlamına geldiğine dikkat çekildi.

Genelkurmay açıklamasında, bir kısım basınının, PKK’ya destek veren kişilerin bu tür asılsız beyanatlarını referans almalarının üzüntü verici olduğu da belirtilerek şöyle denildi:

“Merkezi Irak yönetiminde yer alan bir kişinin “Türk Silahlı Kuvvetlerinin hastaneleri, evleri, köprüleri tahrip ettiği” şeklindeki beyanları, bazı odakların Irak Devleti üzerindeki etkilerinin de açık bir göstergesidir. Öte yandan, 17-18 Aralık gecesi Türkiye-Irak sınırını geçmeye çalışan bir grup terörist görüntüsü alınmıştır. Bölgede konuşlu kara birlikleriyle sıcak takip kapsamında icra edilen küçük çaplı bir operasyon sonucu, söz konusu gruba ağır bir darbe vurulmuştur. Şemdinli/Yeşilova bölgesinde, sınırdan birkaç kilometre derinlikte icra edilen bu operasyonun, bir çok ülkede gündem teşkil etmesi ayrıca manidar bulunmuştur. TBMM bir karar almış ve hükümet bu konuda Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bir yetki vermiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu yetkinin aynı zamanda bir sorumluluk olduğunun bilinci içindedir ve bu sorumluluğun gereklerini yerine getirecektir.”

Daha Fazlası İçin >>>

Pars Narko Terör : PKK'lı Rus'un itirafları

Rus parayla PKK'lı olmuş. Örgüte girince çıkamamış. Anlattıkları filmlere konu olacak türden...
İşte, PKK’dan 2 yıl önce sevgilisi Filiz Bucak ile kaçarak Kuzey Irak’taki KDP peşmergelerine sığınan, ardından Habur Sınır Kapısı’na getirilerek güvenlik güçlerine teslim edilen ve yargılandıkları Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ceza verilmeden serbest bırakılan PKK’lı Rusya uyruklu Vladimir Anatolıy Kopılov'un itirafları tüyler ürpertici cinsten...

İşte o itiraflar:

Sibirya’da doğdum. Kandil Dağı'ndaki Kanicenge, Hınere, Kalatuka, Dola Hırpape kamplarında tim komutanlığı yaptım. Rusya Havalimanında jeneratör teknisyeni iken, Moskova’dan uçakla Tahran’a giderek PKK’ya katıldım.

2 BİN DOLAR MAAŞ TEKLİFİ

Rusya’daki arkadaşım Vitaliv Razyvayev bana Irak devletine karşı savaşan PKK diye bir örgüt olduğunu ve 2 bin dolar maaş verdiğini söyledi. Ben de örgüte katıldıktan sonra bunların Türkiye’ye karşı savaşan ve Kürdistan diye bir devlet kurmaya çalışan örgüt olduğunu öğrendim.

3 AY SIĞINAKTA TUTTULAR

Benim ajan olduğumdan şüphelendikleri için 3 ay sığınakta hapsedildim. Örgütün elindeki antitank ve antipersonel mayınlar ABD ve İsrail’in bölgeye gönderdiği mayınlardır. PKK telsizleri Hollanda’dan getiriyor. Füzeler Ermenistan üzerinden kamplara ulaşıyor.

IRAK ORDUSUNUN SİLAHLARI PKK'DA

ABD’nin Irak’ı işgalinden sonra Irak ordusuna ait silah ve mühimmatın bir bölümü PKK’nın eline geçti. Savaştan sonra kamyonlarla Irak devletine ait silahlar bulunduğumuz kamplara getirildi.

ABD ORDUSUNDAN HEYET GELDİ

Örgütte iken Hakurk kampına rütbe ve seviyesini bilmediğim ABD ordusundan bir heyet gelip, Amed Malazgirt adlı PKK’lıyla görüştüler. Bize görüşmeyle ilgili bilgi verilmedi."

UÇAKLARA KARŞI STRELLA FÜZESİ

Sanıklardan İbrahim Baydan ile Vladimir Anatıloy Kopılov yasadan yararlanmak için mahkemede şu itiraflarda bulunmuştu:

Örgüt, Türk uçaklarına karşı motor ısısına güdümlü Strella füzeleri satın alıp Behdinan kampına yerleştirdi.Ben 10 yıl Haftanin, Behdinan, Hakurk, Kalatuka, Kandil, Gare ve Zagros dağındaki kamplarda takım komutanlığı yaptım. PKK’nın elinde Doçka uçaksavarın yanı sıra Rus yapımı ısıya duyarlı Strella füzesi var.

YASA ÇIKARSA ÇOK KİŞİ TESLİM OLUR

Örgüt mensupları psikolojik bunalım yaşıyor. Çünkü savaşmak istemiyor. Bunu dile getirmekten korktukları için ruhsal bozukluk içindeler. Birçoğu Avrupa Birliği sürecinde çıkan yasaları takip ediyor. Çıkacak olan yasalara göre çok sayıda kişi teslim olacaktır.”

Daha Fazlası İçin >>>