19 Ocak 2008 Cumartesi

Osman Sınav:Terörü en çıplak haliyle anlatacağız!

Kurtlar Vadisi ve Deli Yürek gibi beğenilen dizilere imza atan ve Pars Narkoterör’le SHOW TV ekranlarına dönen Osman Sınav: Bu diziyle Türkiye’de terörün nasıl beslendiğini gözler önüne sereceğiz.
Yapımcı ve yönetmen Osman Sınav, Pars Narkoterör adlı yeni dizisiyle SHOW TV’ye döndü. Terör ve uyuşturucu konularının işleneceği dizide, Türkiye’de terörün nasıl beslendiğini mercek altına alacaklarını anlatan Sınav, “Terörün boyutları açısından öngörülerimiz var. Bu rant Türkiye bütçesinin 3’te 1’ine eşit. Bu illegal rant kesilmediği sürece terör bitmeyecektir” dedi.

Pars Narkoterör nasıl bir dizi? Terörün her boyuttaki finansmanında uyuşturucu bağlantısı var. Türkiye’nin de dünyadaki önemli uyuşturucu yollarından birisi olduğu bilinen bir gerçek. Burada 125 milyar dolar civarında bir paradan bahsediyoruz. Bu da narkoterör kavramını oluşturuyor. Bu yapımda tabii ki bazı mesajlarımız olacak.
Senaryo aşamasında uzman danışmanlarınız oldu mu?
2.5 yıldan beri terörle ilgili çıkan bütün haberleri toplamıştık. Ayrıca bütün dünyadaki terör verilerini araştırıyoruz. CIA’in verilerine giriyoruz. Dünyada terör nasıl oluyor, nasıl önlenmeye çalışılıyor, uyuşturucu nerelerde kullanılıyor, bizde nasıl kullanılıyor... Bu verilerden yola çıkarak senaryoyu oluşturuyoruz.
Dizinin kahramanı kim olacak?
Dizi kendi kahramanını çıkaracaktır. İbrahim Çelikkol ve Seda Bakan başrolde. İkisi de birer kahraman adayı. Yapımn farklı bir yanı da kötü adamdan yıldız çıkması.
Star olacak oyuncuyu nasıl bir gözlemden geçiriyorsunuz?
Bunun bir tarifi yok. Gözünüzün nasıl baktığı önemli. Zaten asıl işim kahraman yaratmak. Seyircinin ilgisini çekecek yapımlara imza atmak.
SNIPER LEYLA
Dizide rol alan isimlerden biri de Leyla Bilginel. Sperm bankasından aldığı spermle hamile kalarak gündeme gelen Bilginel Süreyya adlı İranlı sniper’ı (keskin nişancı) canlandırıyor. Oyuncu, “Süreyya terörist değil. Sadece teröristlerin taşıdığı uyuşturucuyu koruyan ve parayla çalışan bir suikastçı. Aynı zamanda bir anne. Bu yüzden şehit ailelerinin canlarının nasıl yandığını biliyor. Rol gereği böyle bir ikilem içindeyim. Çekimlerde Süreyya’yım ama setten çıkınca ondan nefret ediyorum” dedi.

Daha Fazlası İçin >>>