17 Aralık 2007 Pazartesi

NarkoTerör "Dakika Dakika Operasyon"

TSK’nın Kuzey Irak’a yönelik sınır ötesi hava harekatında terör örgütü kamplarında üst düzey yöneticilerin barındığı karargahlar hedef alındı. 3 saatten fazla süren operasyona 50 uçak katıldı.

Kandil Dağına en yakın yerleşim yerlerinden biri olan Çoman Bölgesinde isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir askeri yetkili dün gece yerel saatle 02:00 sularından 05:00′e kadar kadar kandilin bombalandığını doğruladı.

PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedeflerin vurulduğu hava harekatı sırasında Kandil Dağı’nın yanı sıra örgütü ait birçok hedefler de vuruldu.

Kürt köylüler sınırdan kaçmaya başladı

Türk ordusuna bağlı uçakların dün gece PKK’nın Kandil’deki mevzilerini bombalamasının ardından civarda bulunan köylerde yaşayan vatandaşların, daha güvenli bölgelere doğru kaçmaya başladığı bildirildi.

Bölgedeki yetkililer, Kandil yakınlarında bulunan Ranyala ve Kaladis bölgelerine göçlerin olduğunu, bombardımandan kaçan bazı vatandaşların buralara sığındığı belirttiler. Ayrıca Koritan, Lerce ve Mardo köylerinde 5 yaralı olduğu, bir çocuğun da bombardımanın ardından kaybolduğu bildirildi.

———————-

Saat: 10:56 - GENELKURMAY: KÖYLER VURULMADI

Genelkurmay Başkanlığı, Reuters haber ajansının ve bazı Kürt kaynaklarının 10 köyün bombalandığı yönünde yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Genelkurmay karargahından yapılan açıklamada 20′den fazla f-16′nın katıldığı ve 3 saatten fazla süren hava akınında hiç bir köyün vurulmadığını belirterek, basın açıklamasında yer alan ‘Baştan beri açıklandığı gibi, operasyonlar tamamen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne yönelik olup; Irak’ın kuzeyinde yaşayan halka ve düşmanca harekette bulunmayan yerel gruplara karşı değildir.’ paragrafına vurgu yapıldı.

———————-

Saat: 10:50 - ÖNCE UÇAKLAR VURDU SONRA TOPÇULAR BOMBA YAĞDIRDI

Türk silahlı Kuvvetleri’nin Kandil’deki PKK kamplarına yaptığı hava akınının ardından Türk topçusu da Kuzey Irak’ta önceden belirlenmiş hedeflere bomba yağdırdı.

Genelkurmay açıklamasında yer verilen ayrıntılara göre ‘Uçakların operasyon bölgesini terk etmelerini müteakip, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uzun menzilli silahlarla, Irak’ın kuzeyinde belirlenmiş hedeflerin ateş altına alınmasına devam edilmiştir.’ denildi.

———————-

Saat: 10:40 - KÜRT YÖNETİMİ KANDİL’İN BOMBALANDIĞINI DOĞRULADI

Irak’ın kuzeyindeki Kürt yönetimi, Türk ordusunun dün geceden itibaren Kandil Dağı’ndaki PKK mevzilerini bombaladığını doğruladı. Kürt Yönetimi Divan Başkanı Fuad Hüseyin, “Kandil dağındaki PKK mevzileri Türk topçuları tarafından sabaha kadar bombalandı” dedi.

Hüseyin, Cihan’a yaptığı açıklamada “Türk askerinin bölgede operasyonlar yaptığı haberleri doğru. Topçu ateşi sabah saat 09.00′a kadar devam etti. Bombalama sesleri duyulduğu haberleri geliyor” diye konuştu.

PKK’nın Kandil’deki ana kampının bombalandığı şeklindeki haberlerin henüz doğrulanmadığına dikkat çeken Hüseyin, bölücü örgütteki ölü ve yaralı konusunda net bir bilgi olmadığını, bölgeden çok çeşitli bilgiler geldiğini belirtti.

Hüseyin, resmi açıklamanın günün ilerleyen saatlerinde yapılacağını sözlerine ekledi.

———————-

Saat: 10:30 - AMERİKA’NIN İLK ‘OPERASYON’ AÇIKLAMASI

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Sözcüsü Kathy Schalow, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği harekatı değerlendirdi. Schalow, “PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile çok yoğun çalışmalar yapıyoruz” dedi.

———————-

Saat: 10:15 - PKK’NIN ANA KARARGAHI VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği hava harekatında PKK terör örgütünün ana karargahının da vurulduğu bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Kandil dağına savaş uçakları ile yapılan bombardımanda terörö örgütünün pek çok binasının yerle bir edildiği bu binaların birinin de örgütün sözde ana karargahı olduğu bildirildi.

———————-

Saat: 10:00 - KYB VURULAN KÖYLERİ AÇIKLADI

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) internet sitesi, Kandil bölgesinde birkaç köyün vurulduğunu öne sürdü.

KYB internet sitesi, “Kandil bölgesindeki bilgi sahibi bir kaynağa” dayanarak verdiği haberde yerel saatte 02.00′de gerçekleşen operasyon sırasında Türk uçaklarının, “Kortek, Razia, Mardo ve Halatokan ile Kandil dağındaki diğer köyleri hedef aldığını, olayda bir kişinin öldüğünü, iki kişinin de yaralandığını iddia etti.

Söz konusu köylerdeki halkın bölgeden kaçtığını ileri süren site, operasyonun saat 04.00′te durduğunu da kaydetti. DHA

———————-

Saat: 09:45 - BBC, OPERASYONU DÜNYAYA BÖYLE DUYURDU

TSK’nın Kandil Dağı’nda gerçekleştirdiği hava harekatını son dakika gelişmesi olarak dünyaya duyuran BBC, “Türk uçakları, sınır ötesinde ‘Kürt asileri’ olduğu sanılan hedefleri bombaladı” dedi.

Haberde ayrıca bazı köylerin vurulduğunu da bildiren İngiliz yayın kurumu, söz konusu köylerde ‘asilerin’ olup olmadığının teyid edilmediğini de kaydetti.

———————-

Saat: 09:20 - PKK’NIN SÖZDE KOMUTA BİNASI VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği hava harekatında bombaladığı Levce köyü’nde örgütün sözde karargah vinalarının da yerle bir edildiği öğrenildi.

Köylülerden alınan bilgiye göre bölücü terör örgütü PKK’nın sözde kararghı olarak kullanılan binaların yerle bir edildiği açıklandı.

Henüz doğrulanmayan bilgilerde Örgütün üst düzey bir yöneticisinin de bombardımanda öldüğü iddia edildi.

———————-

Saat: 08:45 - İRAN DA KANDİL’İ BOMBALIYOR İDDİASI

Türkiye’nin büyük operasyonundan sonra İran’ın da Kandil’deki bazı mevzilere topçu ateşi aştığı iddia edildi.

NTV muhabirinin Kuzey Irak’tan verdiği bilgilere göre, İran’ın Kandil dağının eteklerinde yer alan Levce köyüne ağır topçu atışı yaptığı iddia edildi. Bu köy PKK terör örgütü sözde liderlerinin basınla görüştükleri bir köy olarak biliniyor. Bombardıman bilgisini köyün muhtarı açıkladı ancak bu bilgi resmi kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

Kandil dağı’nın 10, 12 kilometrelik bir alanda yer alan bu köyleri PKK terör örgütünün lojistik ve yaşam alanı olarak kullandığı biliniyor.

Saldırılara karşı ‘canlı kalkan’ olarak da kullanılan bu köylere yönelik İran topçu atışında can ve mal kaybı konusunda henüz bilgi alınamadı.

———————-

Saat: 08:00 - GENELKURMAY BAŞKANLIĞI’NIN RESMİ AÇIKLAMASI

Irak’ın kuzeyindeki Zap, Avaşin, Hakurk bölgeleri ile derinlikteki Kandil Dağı’nın Irak tarafında kalan kesimlerinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedefler, Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarının 16 Aralık 2007 günü saat 01:00′dan itibaren uyguladığı, geniş kapsamlı bir hava harekatı ile vurulmuştur.

Hava harekatına katılan uçaklarımız, saat 04:15 itibarıyla emniyetli bir şekilde üslerine dönmüşlerdir.

Uçakların operasyon bölgesini terk etmelerini müteakip, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uzun menzilli silahlarla, Irak’ın kuzeyinde belirlenmiş hedeflerin ateş altına alınmasına devam edilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetlerine verilen yetki çerçevesinde icra edilen operasyonlar, askeri ihtiyacın gereklerine göre kararlılıkla devam edecektir. Baştan beri açıklandığı gibi, operasyonlar tamamen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne yönelik olup; Irak’ın kuzeyinde yaşayan halka ve düşmanca harekette bulunmayan yerel gruplara karşı değildir.

Genelkurmay Başkanlığınca daha önce duyurulduğu gibi, değerli basın mensuplarının operasyon alanlarına girmemeleri, can güvenlikleri açısından önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

———————-

Saat: 05:00 HAKKARİ’DE TOP SESLERİ

Bu arada, güvenlik güçleri, Hakkari’nin Çukurca ilçesinden Irak sınırına top atışlarında da bulundu.

Güvenlik güçleri, sabah saat 05.00′te Irak sınırına top atışına başladı. Yaklaşık yarım saat süren atışlarda, 21 adet top sesi duyuldu.

İlk top atışlarının ardından güvenlik güçleri, saat 06.15′te tekrar top atışı yaptı.

Sınır ötesi nokta operasyonunun sabaha karşı sona ermesinin ardından Şırnak 23′üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan Cobra ve Skorsky tipi helikopterler, Gabar ve Küpeli dağlarına doğru hareket etti.

———————-

Saat: 00:12- 03:00 DİYARBAKIR ASKERİ HAVAALANINDA HAREKETLİ GECE…

Diyarbakır’daki 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’na bağlı 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan gece yarısı havalanan çok sayıda savaş uçağı yaklaşık 3 saat sonra üsse geri döndü.

Çok sayıda savaş uçağı, saat 00.12 sıralarında Diyarbakır’daki üsten kalktı.

Gece görevi yapmaya imkan tanıyan Lantirn sistemleriyle donatılmış F-16 savaş uçakları, saat 03.00 sıralarında üsse geri döndü.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) da savaş uçaklarının 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkış ve inişlerine ilişkin görüntüleri ‘’son dakika” haberi olarak yayınladı.


(Internethaber)

Daha Fazlası İçin >>>

PKK büyük kayıp verdi

Kürdistan Yurtseverler Birliği, operasyon sonucu büyük kayıp verildiğini açıkladı:
KYB sitesi, Türk F-16'larının ve topçu birliklerinin PKK'ya yönelik bombardımanının Kuzey Irak’ta “çok yoğun bir zarar”ın meydana geldiği bildirdi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği sitesi, Uluslararası Kızıl Haç Örgütünün tahliye edilen insanları ziyaret ettiğini ileri sürerken, görgü tanıklara dayanarak PKK’nın büyük kayıp verdiğini de kaydetti.

KYB sitesi, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen bombandırman sonucunda “ağır zarar” ın meydana geldiğini, Kandil Dağı bölgesindeki birçok köylünün tahliye edildiğini yazdı.

Henüz verilen kayıp resmi olarak açıklanmadı.


(Internethaber)

Daha Fazlası İçin >>>

Harekat Başarılı Olmuştur

Başbakan RecepTayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütüne ait hedeflerin vurulmasına ilişkin olarak, ''Gece şartlarında gerçekleştirilen bu harekat, ilk değerlendirmelerimize göre başarılı olmuştur'' dedi.

Başbakan Erdoğan, İzmir'in Ödemiş ilçesinde, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütünün kamp merkezlerine yönelik kapsamlı bir hava harekatının icra edildiğini anımsattı.

Erdoğan, "Bildiğiniz gibi verdiğimiz yetki doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü hedeflerine, örgütün kamp merkezlerine yönelik kapsamlı bir hava harekatını bu gece icra etmiştir. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki gece şartlarında gerçekleştirilen bu harekat, ilk değerlendirmelerimize göre başarılı olmuştur" dedi.

"TSK'yı tebrik ediyorum"

Hedeflerini vuran Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının "sağ salim" üslerine döndüğünü belirten Erdoğan, "Kara Kuvvetlerimiz destek uns***arıyla harekata iştirak etmiştir. Hedeflerin isabet oranlarını belirlemeye yönelik değerlendirme çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Erdoğan, "Bu harekatın icra ve planlamasında görev alan başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere Kuvvet Komutanlarımız ve kahraman pilotlarımızı, tüm Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensuplarını şahsım, hükümetim ve milletim adına tebrik ediyorum, kutluyorum" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ayrıca, "Biz hükümet olarak bölücü terör örgütüne karşı siyasi, askeri, diplomatik, sosyal ve ekonomik bütün araçları en etkili biçimde kullanmakta kararlıyız. Ülkemizin, milletimizin birlik ve bütünlüğü, huzur ve selameti için verdiğimiz bu mücadele, içeride ve dışarıda aynı kararlılıkla devam edecektir" dedi.

"Kandil Dağı bombalandı"

Genelkurmay Başkanlığı, bugün Irak'ın kuzeyindeki Kandil Dağı'nın Irak tarafında kalan kesimlerinde tespit edilen PKK'ya ait hedeflerin, Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarının uyguladığı geniş kapsamlı bir hava harekatı ile vurulduğunu bildirdi.


(CNN Türk)

Daha Fazlası İçin >>>

BOMBA kardeşlik mi?

DTP'li Sırrı Sakık, Kandil operasyonunu değerlendirdi. İşte Sakık'ın sözleri...
Sakık, sınır ötesi operasyonu eleştirerek, "İki gün önce Meclis'te Başbakan adına Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kardeşlik projesinden bahsediyordu. Elimizde yeni bir proje var diyordu. Kardeşlik projesini hayata geçireceğiz, Kürt sorununu çözeceğiz diyordu. Oysa bu sabah televizyonları açtık. Kardeşlik projesi Kürt coğrafyalarını bombalamaktan geçiyormuş. Bunlar şunu bilsin. Oraları buraları bombalayarak bu sorun çözülmez. Daha önce sınır ötesi operasyon yaptınız. Ama Kürt sorunu hala duruyor. Kürtler demokrasi, özgürlük, barış istiyor" dedi.

Sakık, "Bizi yok sayarak, Kürt sorununun üzerini kapatmaya çalışırlarsa yanılırlar. Çünkü Kürt sorunu oturup konuşulmadan çözülmez bizi kabul etmeden hiç çözülmez" diye konuştu. Sakık konuşmasının sonunda havaya güvercin bıraktı.

APO SLOGANLARIYLA KARŞILANDI
DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık konuşamasını yapacağı yerde, "Biji Serok Apo" sloganları ile karşılandı. Halayların çekildiği basın açıklamasına katılanlar terör örgütü ve terör örgütü lideri lehine sloganlar atarak PKK'nın sözde bayrağını açtı. Kalabalık, Sakık'ın konuşması sırasında da sık sık terör örgütü lehine sloganlar attı. Soğukkanlı davranan polis ise olaya müdahale etmedi.

Daha Fazlası İçin >>>

Kurtlar Vadisi Yerine Pars Narko Terör

Kurtlar Vadisi' ile mafyayı yerle bir eden Osman Sınav, yeni dizisinde bu kez uluslararası uyuşturucu ticaretini çökertecek. Ünlü yönetmen yeni dizisi için iddialı konuştu:

Kurtlar Vadisi' ile mafyayı yerle bir eden Osman Sınav, bu kez de uluslararası uyuşturucu ticaretini çökertmeye soyundu. Sınav'ın 'Pars' adını verdiği filminde yeni hedefi uyuşturucu baronları ve uluslarası bağlantıları.
Kurtlar Vadisi filminde mafyayı çökertmeye çalışan Osman Sınav şimdi de uyuşturucu sorunana el atıyor.

Sınav yakında çekimlerine başlayacağı Pars adlı filminde Afganistan'dan başlayıp Avrupa ve Amerika'ya kadar uzanan uyuşturucu treafiğini çökertecek.

Daha Fazlası İçin >>>

Pars Narkoterör 1. Bölüm Fragman


Pars Narko Terör Vatana İhanetin Anatomisi
Osman Sınav 'dan bir dev eser daha uyuşturucuya darbe




Daha Fazlası İçin >>>