15 Aralık 2007 Cumartesi

Osman Sınav : Onlar, Uyuşturucu Baronlarının Korkulu Rüyası Olacak









Biri Kürt kızı Zülfiye, diğeri Çerkez oğlu Şamil... Onlar Narkotik Büro'nun en önemli ve gözüpek polisleri. İkisi de bu topraklar için gece gündüz mücadele ediyor.

Gerçekleştirdikleri operasyonlarla bu işten milyar dolarlar kazananlara darbe üstüne darbe indiriyorlar. Memur bir ailenin oğlu olan Şamil'e en büyük destek subay abisinden gelirken, Zülfiye için yıkım, babası Mehdi'nin uyuşturucu baronu olduğunu öğrendiği andan sonra başlayacaktır belki de... Bu iki polisi bekleyen en önemli sürpriz ise hiçbir sosyal sınıfın engel olamadığı aşkları. Onlar için her yol imkânsıza çıksa da...

Osman Sınav'ın yeni dizisi 'Pars Narkoterör', vatan sevgisi, uyuşturucu ve iki polisin aşkını konu alıyor. Şubat ayında ekrana gelmesi planlanan ve çekimleri Van'da devam eden diziyi, Metin Günay yönetiyor. Çekim mekânı olarak şimdilik Van Gölü'ndeki Akdamar Adası ve 'Akdamar' Kilisesi seçilmiş. "İran sınırı başta olmak üzere İstanbul ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerine de gidebiliriz." diyor yönetmen. Proje yeni değil aslında. Osman Sınav 'Pars Kiraz Operasyonu' adlı sinema filmini çekerken düşünüyormuş 'Pars Narkoterör'ün dizisini çekmeyi. 'Çerkez bir oğlan ve Kürt bir kız'ı soruyoruz Günay'a. Türkiye'nin ana probleminin sevgi eksikliği olduğuna dikkat çekerek, "İnsan olmanın en büyük erdemi sevgidir. Sosyal çatışmaları sadece sevgi ortadan kaldırır. Bunu bir sinemacı, romancı, edebiyatçı işlemeyecek de kim işleyecek?" diyor. Dizinin Show TV'deki fragmanlarını şöyle değerlendiriyor: "Orada verdiğimiz rakamlar doğrudur. Ciddi bir çalışma grubumuz var. Türkiye, Afganistan'dan gelen ve yılda 125 milyar dolar paranın döndüğü uyuşturucunun Avrupa'ya geçiş noktası. Bunun yüzde beşi ülkemizde kalsa, örgüt için neredeyse 5 milyar dolarlık bir gelir demek. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıllık bakım için harcadığı para 3,5 milyar dolar."

0 yorum: