2 Aralık 2007 Pazar

Pars Narko Terör Çok Konuşulucak









"Kurtlar Vadisi", "Deli Yürek" ve "Acı Hayat" dizileriyle "Deli Yürek: Bumerang Cehennemi" gibi sinema filmlerinin yapımcısı ve yönetmeni olarak tanıdığımız Osman Sınav, yine çok konuşulacak bir projeye imza atıyor. Pazartesi akşamı Sınav'ın henüz üçte birini çektiği "Pars- Kiraz Operasyonu" filminden kısa bir tanıtım izledik. Nefis bir aksiyon filmi olacak belli ki...
Sınav, her yıl bir film olmak üzere "Pars"ın serisini çekmeye de kararlı.
Sınav, narkotik işine niye girdiğini şu cümleyle özetledi:
"Türkiye eskiden uyuşturucunun geçiş yolu ülkelerinden biriydi. Şimdi ciddi bir pazar. Üç çocuk babası bir sinemacı olarak bu konuya duyarsız kalamazdım."

Sınav, 4 filmle uyuşturucunun toplumu nasıl tehdit ettiğine dikkat çekerek bir anlamda "Kurtlar Vadisi"yle üstüne düşen gölgeden de kurtulmak istediğini söyledi.
Filmin Mehmet Kurtuluş, Selçuk Yöntem, Murat Daltaban, Pelin Batu, Uğur Polat ve Hollywood'un Alman yıldızlarından Udo Kier gibi güçlü bir oyuncu kadrosu var.
Filmin kadın başrol oyuncusu ise Nida Şafak adlı isimsiz biri. Seramik sanatçısı Nida Şafak daha önce birkaç dizide küçük rollerde yer aldı. Nida Şafak; Melisa Sözen, Zeynep Beşerler ve Ayça İnci gibi 10'dan fazla yıldızın katılıp elendiği deneme çekimlerini aşarak bu filmin başrol oyuncusu oldu. Sınav'a onca isim varken neden onu ettiğini sordum, yanıtı şu oldu:
"Deli Yürek'ten önce Kenan İmirzalıoğlu denen bir oyuncu var mıydı? Kurtlar Vadisi'nden önce Necati Şaşmaz gibi bir dizi yıldızını duyan oldu mu? Aslolan senaryo."
Osman Sınav, narkotik polisinin gözüpek üyesi "Asena" rolüyle Nida Şafak'ın da yıldızlaşacağından emin.
Sınav'ın "Pars"ı isim olarak seçmesinin sebebine gelince:
Avı bir pençe mesafesinde olduğunda dahi sabretmeyi bilen, gürültüde çıtırtıyı duyan, zifiri karanlıkta görebilen bir hayvan olan pars, filmin baş kahramanı narkotikçi komiser Atilla'nın da lakabı.

0 yorum: