23 Aralık 2007 Pazar

Pars Narkoterör - PKK'YA İKİNCİ DARBE









Genelkurmay Başkanlığı, PKK hedeflerinin bugün yine vurulduğunu açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzey kesiminde, bugün öğlen saatlerinde tespit ve teşhis edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait önemli bazı hedeflerin Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçakları tarafından 14.25-15.00 saatleri arasında vurulduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

''Irak'ın kuzey kesiminde, bugün öğlen saatlerinde tespit ve teşhis edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait önemli bazı hedefler, Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçakları tarafından 14.25-15.00 saatleri arasında vurulmuştur. Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetli bir şekilde üslerine dönmüşlerdir. Ayrıca, aynı hedefler 16.55-17.10 saatleri arasında da sınıra yakın bölgelerde konuşlu kara ateş destek vasıtalarımız tarafından etkili olarak ateş altına alınmıştır.

16 Aralık 2007 tarihinde Irak'ın kuzeyi ve Kandil Dağı bölgesinde gerçekleştirilen harekat, kamuoyunda çok olumlu ve başarılı bulunmasına rağmen; art niyetli bazı çevrelerde harekatı ve sonuçlarını küçümseyen yorumlara rastlanmıştır. Milletçe teröre karşı verdiğimiz mücadeleyi olumsuz etkilemeye yönelik bu yaklaşım, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ibretle ve esefle karşılanmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapmış olduğu operasyonların tespit edilen sonuçları, önümüzdeki hafta içinde görüntülü olarak Türk ve dünya kamuoyuna yansıtılacaktır.

Vurulan mağara ve sığınaklardaki terörist sayısı tam bilinmediğinden, tesirsiz hale getirilen teröristlerin sayısını kesin olarak tespit etmek de mümkün olamamaktadır. Ancak, çeşitli kaynaklara dayanarak yapılan istihbarata göre, yüzlerce teröristin etkisiz hale getirildiği de bir gerçektir.

Operasyonların örgüt üzerinde ne kadar etkili olduğu, önümüzdeki günlerde daha iyi anlaşılacaktır. Bu kapsamda, benzer operasyonlar yurt içi ve sınır ötesinde, arazi ve iklime bağlı kalmaksızın her hal ve şartta devam edecektir. PKK terör örgütü, Irak'ın kuzeyinin artık güvenli bir bölge olmadığını yaşayarak öğrenecek ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti karşısında başarı şansının kalmadığını bir kez daha anlayacaktır.''

0 yorum: