17 Aralık 2007 Pazartesi

BOMBA kardeşlik mi?









DTP'li Sırrı Sakık, Kandil operasyonunu değerlendirdi. İşte Sakık'ın sözleri...
Sakık, sınır ötesi operasyonu eleştirerek, "İki gün önce Meclis'te Başbakan adına Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kardeşlik projesinden bahsediyordu. Elimizde yeni bir proje var diyordu. Kardeşlik projesini hayata geçireceğiz, Kürt sorununu çözeceğiz diyordu. Oysa bu sabah televizyonları açtık. Kardeşlik projesi Kürt coğrafyalarını bombalamaktan geçiyormuş. Bunlar şunu bilsin. Oraları buraları bombalayarak bu sorun çözülmez. Daha önce sınır ötesi operasyon yaptınız. Ama Kürt sorunu hala duruyor. Kürtler demokrasi, özgürlük, barış istiyor" dedi.

Sakık, "Bizi yok sayarak, Kürt sorununun üzerini kapatmaya çalışırlarsa yanılırlar. Çünkü Kürt sorunu oturup konuşulmadan çözülmez bizi kabul etmeden hiç çözülmez" diye konuştu. Sakık konuşmasının sonunda havaya güvercin bıraktı.

APO SLOGANLARIYLA KARŞILANDI
DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık konuşamasını yapacağı yerde, "Biji Serok Apo" sloganları ile karşılandı. Halayların çekildiği basın açıklamasına katılanlar terör örgütü ve terör örgütü lideri lehine sloganlar atarak PKK'nın sözde bayrağını açtı. Kalabalık, Sakık'ın konuşması sırasında da sık sık terör örgütü lehine sloganlar attı. Soğukkanlı davranan polis ise olaya müdahale etmedi.

0 yorum: