17 Aralık 2007 Pazartesi

Harekat Başarılı Olmuştur









Başbakan RecepTayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütüne ait hedeflerin vurulmasına ilişkin olarak, ''Gece şartlarında gerçekleştirilen bu harekat, ilk değerlendirmelerimize göre başarılı olmuştur'' dedi.

Başbakan Erdoğan, İzmir'in Ödemiş ilçesinde, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütünün kamp merkezlerine yönelik kapsamlı bir hava harekatının icra edildiğini anımsattı.

Erdoğan, "Bildiğiniz gibi verdiğimiz yetki doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü hedeflerine, örgütün kamp merkezlerine yönelik kapsamlı bir hava harekatını bu gece icra etmiştir. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki gece şartlarında gerçekleştirilen bu harekat, ilk değerlendirmelerimize göre başarılı olmuştur" dedi.

"TSK'yı tebrik ediyorum"

Hedeflerini vuran Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının "sağ salim" üslerine döndüğünü belirten Erdoğan, "Kara Kuvvetlerimiz destek uns***arıyla harekata iştirak etmiştir. Hedeflerin isabet oranlarını belirlemeye yönelik değerlendirme çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Erdoğan, "Bu harekatın icra ve planlamasında görev alan başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere Kuvvet Komutanlarımız ve kahraman pilotlarımızı, tüm Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensuplarını şahsım, hükümetim ve milletim adına tebrik ediyorum, kutluyorum" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ayrıca, "Biz hükümet olarak bölücü terör örgütüne karşı siyasi, askeri, diplomatik, sosyal ve ekonomik bütün araçları en etkili biçimde kullanmakta kararlıyız. Ülkemizin, milletimizin birlik ve bütünlüğü, huzur ve selameti için verdiğimiz bu mücadele, içeride ve dışarıda aynı kararlılıkla devam edecektir" dedi.

"Kandil Dağı bombalandı"

Genelkurmay Başkanlığı, bugün Irak'ın kuzeyindeki Kandil Dağı'nın Irak tarafında kalan kesimlerinde tespit edilen PKK'ya ait hedeflerin, Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarının uyguladığı geniş kapsamlı bir hava harekatı ile vurulduğunu bildirdi.


(CNN Türk)

0 yorum: