14 Aralık 2007 Cuma

Osman Sınav - Pars Narko Terör









Osman Sınav çok ilgi gören bir yapımcı ve hırslı bir yönetmendir.O seçici işler ile birlikte kendini senaryo yazarlığına adamıştır.Kimi yönetmenler ile karşılaşarak ve onlar ile işbirliğine girerek kendisini ve işlerini geliştirerek eserler oluşturdu.

Osman Sınav 1956 yılında Burdur da doğmuştur.1975 ile 1975 yılları arasında ressamlık okudu, tekstil tasarım çizimi ile ilgilendi ve İstanbul Güzel Sanatlar Yüksek okulunda Tv-Film enstitüsünde öğrenim gördü.

Onun kariyeri 1987 yılında 500 kadar TV ve Radyo reklamı yazarlığı ve yönetmenliği ile başladı.1987 den sonra ise yönetmenlik ve yapımcılık ile ilgili uzun metrajlı film, Tv diziler ve radyo,televizyon ya da tiyatroda oynanan oyunlar ile eserler oluşturdu.

1984 yılında Sİnegraf Film Production’u kurarak istanbul da Tv dizileri, uzun metrajlı filmleri üretmeye başladı.

O Director’s Association(Yönetmenler Derneğine), Cinematic Rights Owner’s Society üye olarak komite de Türk sinemasının ve Televizyon yapımcıları derneğinin yetkili bir üyesi oldu.
(Sinegraf Film şirketinin resmi web sitesinden ingilizceden türkçeye çevrilerek alıntı yapılmıştır.)

1 yorum:

TURAN ERALP dedi ki...

sayın osman sınav şüphesizki bütün filmlerinizi büyük bir beyeniyle izliyoruz ama bir filmdede bende oynamak isterdim güneydoğuda askerliğimi yaptım seyyar operasyon birliğinde devlet ahip çıkmadı bari siz yardımcı olun istediğim fazla birşey değil